در سال‌های اخیر، مطالعات نشان داده‌اند که ساختار حباب، که تحت‌تاثیر انواع و مقادیر مواد شیمیایی مورد استفاده و همچنین ابعاد ذرات قرار می‌گیرد، ارتباط نزدیکی با عملکرد فلوتاسیون دارد. در مقایسه با سیستم‌های دو فازی، اطلاعات بسیار محدودی در مورد ابعاد حباب در سیستم‌های سه فازی وجود دارد. بدین منظور، عدنان سیلان و همکاران در سال 2024، رابطه بین ابعاد حباب و عملکرد فلوتاسیون با دو نمونه مختلف کانسنگ مس را مورد بررسی قرار داده‌اند.

در مرحله اول، کشش سطحی و ابعاد حباب در سیستم‌های دو فازی با متیل ایزوبوتیل کاربینول و پلی پروپیلن گلیکول متیل اتر اندازه‌گیری شد. سپس، اندازه‌گیری ابعاد حباب در سیستم‌های سه فازی در مقیاس آزمایشگاهی و صنعتی انجام گرفت. نتایج حاکی از آن است که کشش سطحی با افزایش مقدار کف‌ساز و سطوح pH، کاهش می‌یابد. اگرچه کاهش قابل توجهی در ابعاد حباب با افزایش مقدار کف‌ساز مشاهده شد، اما رابطه مستقیمی بین کشش سطحی و ابعاد حباب مشاهده نشد. با این حال، pH رفتار کف‌ساز را تحت تأثیر قرار داده و در نتیجه ابعاد حباب‌های ریزتر در pH=12 در مقایسه با pH=7 ایجاد شد.

به‌طور مشابه، نتایج بدست آمده از آزمایش‌های سیستم سه فازی نشان داد که افزایش مقدار کف‌ساز باعث کاهش ابعاد حباب و عیار مس می‌شود. افزایش مقدار کلکتور نیز کاهش ابعاد حباب و عیار مس را به همراه دارد، اما کف‌سازها نقش موثرتری در کاهش ابعاد حباب داشته‌اند. در مقایسه با سیستم‌های دو فازی، در سیستم‌های سه فازی به‌دلیل وجود کلکتور و ذرات جامد، ابعاد حباب به‌طور قابل توجهی درشت‌تر بوده‌اند.

در مقیاس صنعتی در مقایسه با مقیاس آزمایشگاهی، به‌دنبال اندازه‌گیری‌های انجام شده در مدارهای کلینر ابعاد حباب ریزتر و عیار بالاتر مس بدست آمد. ویژگی‌های فاز کف همچنین به دلیل خواصی مانند ابعاد ذرات و آبگریزی مواد معدنی، تحت‌تاثیر انواع مختلف کانسنگ‌ها قرار گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *